Het gevecht met de angst

I got the razor at my wrist”
 River Runs Red, Life of Agony

Geen waarheid blijft overeind.

Met de dood onder ogen en het zwaard vast omklemt in beide handen laat ik geen angst ongemoeid.

Elke blokkade die mij belet mijn leven te leiden zoals ik het wil, maai ik omver.

Alle nare herinneringen ga ik bij langs, en zie ze voor wat ze zijn… slechts herinneringen. En ik maak er korte metten mee. Het heeft niets met mij meer te maken.

Rigoureus en onvervaard slacht ik ze af.

Ik laat me niet en nooit meer zeggen door niets, niemand en vooral niet door mezelf, hoe ik mij moet gedragen, hoe ik mijn Leven moet leiden!

Ik breek de keten van angst die mij verstikt…. Ik begin met de zwakste schakel, wat me nu het meest belemmert en waar ik al heel lang stiekem kotsmisselijk van ben!

Er is maar éen weg vanaf nu. Mijn weg.

Ja, ik voel het… ik zit eindelijk op het pad. Mijn pad.

En de rest is een illusie.

 

My shadow's the only one that walks beside me
 Boulevard of Broken Dreams, Green Day

slagveld

Durf je angst onder ogen te zien. Zie de schaduwkant van jezelf. Jij en je schaduw. Meer is er niet. Stel je volledig open voor je wezen. Besef dat de angst is aangeleerd, en niet op realiteit is gebaseerd.

Leven is bedoeld om te ervaren, alles wat er maar te ervaren valt! Angst houdt een greep op de mate van ervaren. Veel van de prachtige aspecten van het Leven worden zodoende niet ervaren. Zie dat de angst is gebaseerd op een illusie…. Waar zit het heelal aan vast? En waar zit dat dan weer aan vast? Waar zit jij aan vast?

 

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie