Hoe het is om (net) KLAAR te zijn.

Hoe het is om (net) KLAAR te zijn.

Dankbaarheid dat is wat er door me heen stroomt, dankbaar dat ik doorzie wat het Leven is. Diepe dankbaarheid en blijdschap dat ik dit wonder mag ervaren. Er wellen tranen in mijn ogen op als ik dit schrijf.

Een paar dagen geleden heb ik mijn laatste blokkades doorbroken. Vooral de laatste: mijn ‘onechte‘ gehechtheid aan mijn dierbaren, aan de mensen die mij het meest nabij zijn was heftig.

Maar ik kon niet anders, ik moest dit doen, er was geen ontkomen aan.

Ik had tijd nodig om daarvan te bekomen.

“Laat je overtuiging los en je illusie volgt vanzelf”, een tweet van Johan die gisterenavond langs kwam. Ik nam hem mee in mijn droom, toen ik vanmorgen wakker werd, doorzag ik alles.

Wauw, ik ben klaar.

Ik doorzie de illusie, ik doorzie het NU. Ik ben overtuigd dat ik klaar ben, ik weet dat ik klaar ben en dat is wat mijn illusie me nu laat ervaren.

Het enige dat voor mij bestaat, is mijn illusie en dat ben ik. Dus al die andere mensen in mijn illusie dat ben ik. Zij bestaan alleen in mijn illusie en dat ben ik! Het raakt me om dit te schrijven, het ontroert me en vervult me met liefde.

Buiten mijn illusie bestaat er niets voor mij. Op dit moment nu ik hier op de bank dit zit te schrijven is dit het enige dat bestaat. Deze kamer en het uitzicht naar buiten dat ben ik en dat is het.

De zogenaamde buitenwereld is er voor mij niet. Ja, ik kan naar buiten gaan, de wereld in en dat is dan wat er op dat moment voor mij is, niets anders.

Het enige dat voor mij bestaat is mijn illusie en dat ben ik. Ik kan het niet dikwijls genoeg herhalen. Dat ben ik, dat is mijn Leven, door het Ene Ding gecreëerd.  Dat is wie ik ben. Het Ene Ding dat voor mij mijn werkelijkheid creëert, zodat ik, die het Ene Ding ben, kan ervaren!

Met mijn overtuigingen, mijn meningen en mijn blokkades kleurde ik de werkelijkheid die het Ene Ding voor mij creëerde. Toen ik nog dacht dat er zoveel ellende, oorlog, armoede en honger in de wereld bestond, was dat mijn overtuiging, zo was de wereld.

Dat was precies wat ik in mijn illusie tegenkwam. Ik keek tv en las kranten. Dag in dag uit werden mijn overtuigingen bewezen. De wereld is een tranendal. Dat was mijn overtuiging en dat was wat ik ervoer.

Nu realiseer ik me dat ik al die ellende zelf creëerde. Mijn illusie volgde mijn overtuiging.

Alles bestaat alleen in mijn illusie, wat een grap. Al die wereldoorlogen, de reis naar de maan, de hele geschiedenis van de mensheid, al die ‘heilige’ mannen, Jezus, Mohammed, Boeddha, het complete universum in zijn oneindige grootsheid bestaat alleen maar in mijn illusie. Is dat niet geweldig?
Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.
Op het moment dat ik dit echt doorzag barstte ik in een schaterlach uit. Wat een geweldig gevoel van humor heeft het Ene Ding.

Mijn illusie, inclusief mezelf, is wat het is: een illusie. Op het diepste niveau bestaat het niet. Op het diepste niveau is er niets en dat is alles dat er is: Niets.

En als er niets is, is er dus ook niets om angst voor te hebben. Al mijn angsten kunnen in één klap bij het oud vuil.

Het is een grote grap van het Ene Ding, geschapen, gecreëerd om het Leven te  ervaren.

Guido, 5 december 2014

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.