Nieuwe activiteit: Tantrische Oefening in Openheid (TOiO)

Mijn partner Loes en ik (Johan) hebben een tantrische oefening ontwikkeld om de Wie ben ik? vraag verder uit te diepen. De oefening is vrij simpel, maar kan confronterend zijn.

De oefening wordt ontbloot uitgevoerd. Jij staat in het midden, een vrouw staat aan je linkerkant naar je toe gericht en een man staat aan je rechterkant, ook naar je toe gericht. Je doet je armen omhoog en de man of de vrouw die leidt, begint je handen te voelen en gaat dan heel langzaam naar beneden, tot aan je voeten. De ander doet hetzelfde aan je andere zijde. Je richt je aandacht volledig op de handen, althans op het lichamelijk gevoel bij de vrijheid_kittyvandijkcontactpunten.

Alles kan vervolgens gebeuren met je lichaam: van trillen, tintelingen, vluchtreacties (bevriezen, vluchten of vechten/afweren), lichte pijngevoelens, misselijkheid tot een opgewonden staat. De oefening vraagt je om dit gewoon te (durven) laten gebeuren.

Er hoeft niets mee gedaan te worden. Het gaat meer om het volgende:

Onze ervaring is dat er vooral  herinneringen, (onderdrukte) behoeftes/verlangens en schaduwkanten naar voren komen. De oefening vraagt je deze direct te uiten.
Het uiten van deze gedachtes kan erg bevrijdend werken. Een voorwaarde om de oefening te doen is dan ook dat je bereid bent ALLES wat naar boven komt te uiten.

Ook bij de man en vrouw aan je zij (mijn partner en ik) kunnen (sterke) gedachtes naar voren komen. Vanuit onze ervaring weten we welke we kunnen uiten, zodat ze als spiegel kunnen fungeren.

De oefening wordt daarom opgenomen, alleen geluid.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Schilderij: Copyright Kitty van Dijk

Schrijf je in voor de maillijst en krijg maar liefst twee

gratis twee e-boeken!

Ontvang regelmatig artikelen over Spiritualiteit & Zelfonderzoek via de maillijst van Onbestempeld. Je schrijft je hiermee in voor de maillijst, niet voor de cursus.

Je inschrijving verplicht je verder dus tot niets.

 

Een bevestigingsmail met de link is onderweg!

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.