Inleiding Seks, Liefde en Relaties

(Zie voor de begrippen Ego(-staat) en Illusie dit artikel

De illusie (=alles wat je op enig moment waarneemt, inclusief ‘jezelf’) is bedoeld om te ervaren. In de egostaat houden we ervaringen tegen wat tot conflicten en aandoeningen leidt. Dit artikel gaat over een van de belangrijkste systemen die ervaringen tegenhouden (en daarmee je voortgang op je Pad), namelijk de kijk van de egostaat op seks, liefde en relaties.

Eerst maar wat definities:

Seks: lichamelijk contact, inclusief de geslachtsdelen.
Liefde: de ‘energie’ die alles beweegt. Het is de omvattende cirkel waarin yin en yang bewegen en yin en yang is uiteraard ook Liefde. Het doorzien van wat Liefde is leidt tot het doorzien van dualiteit, waarna nondualiteit overblijft.
Specifieke Liefde: de tijdelijke, sterkere (aantrekkings-)energie die op enig moment leidt tot samenzijn van mensen. Zoals verliefdheid, familie- en gezinsbanden, vriendschappen of een specifieke (seks-)afspraak. Specifieke Liefde kan veranderen naar mate het Ene Ding andere ervaringen wil.
Relatie: een set van normen en waarden toegepast op situaties die begonnen zijn op basis van Specifieke Liefde. Welke breder ervaren in de weg kan staan.
(Partnerschap: een samenzijn tussen twee of meer mensen gericht op de gezamenlijke behoefte zoveel mogelijk in openheid te ervaren.)

Elk contact tussen mensen is een vorm van Liefde, want alles is Liefde. Het ‘probleem’ waar dit artikel over gaat is dat (Specifieke) Liefde belemmerd wordt door de normen en waarden die aan het begrip Relatie hangen.

Je ‘Illusie’ wordt bewogen door de energie die we Liefde kunnen noemen en alleen de egostaat met al haar normen en waarden gebaseerd op angsten snapt niet dat wat uit jou komt, wat het Leven is dat Jij bent, precies goed is. En jouw ego snapt dat ook (nog) niet omdat het anders heeft aangeleerd. (Zie bv. De Meest Onderschatte Wezens). En dat aangeleerde ziet het continue bevestigd in de egostaat.

Verlichting is de onvoorwaardelijke overgave aan het Leven en het op die manier kunnen omgaan met ‘wat er verschijnt’. Wat vaak vergeten wordt is dat er wat uit JOU komt ook daaronder valt. Onvoorwaardelijk wil dan niet alleen zeggen onvoorwaardelijk kijken naar de wereld en de mensen daarin, maar JUIST… onvoorwaardelijk kijken en volgen wat er uit JOU komt! In- en externe conflicten en lichamelijke aandoeningen ontstaan juist door dat niet te doen.

De Specifieke liefde leidt je naar contacten die je helpen om je bewust te worden van wie je werkelijk bent doordat die contacten je de mogelijkheid geeft andere ervaringen dan daarvoor op te doen. Maar in de egostaat worden deze contacten al snel gevat in het begrip Relatie, met alle normen en waarden van dien. De (Specifieke) Liefde kan je op enig moment ‘sturen’ naar ervaringen die buiten de kaders van de normen en waarden van Relatie liggen. Of anders gezegd: deze energie kan veranderen naar gelang het Ene Ding anders wil ervaren.

Dat ‘anders ervaren’ wordt in de egostaat tegengehouden door normen en waarden over relaties. Deze normen en waarden zijn zo verweven in je ego dat je er soms niet eens ‘overheen kunt denken’. Zelfs voordat een idee ontstaat wat er buiten treedt wordt dit al door je denken aan de kant gezet. En dit denken is gebaseerd op ‘wat anderen vinden’. Of wat je denkt dat je Relatie al dan niet zou willen. (Zie ook het hoofdstuk ‘Wij’ uit: ‘Nu Leven Wij Hier zonder Zin of Zinloos?’)

Een lang (monogaam) samenzijn met dezelfde partner kan leiden tot ‘uitputting’. Wat is er dan uitgeput? Het aantal ervaringen. Dit aantal ervaringen is namelijk beperkt door het begrip Relatie, waaraan dat partnerschap in de egostaat bewust en onbewust gebonden is. Dat betekent uiteraard niet dat het partnerschap voorbij hoeft te zijn. Dat is nu precies de angst die gebaseerd is op de illusies die aangeleerd worden in de egostaat die voorkomt dat je andere, maar gewenste ervaringen opdoet.

Omdat dit zo taboe-rijk is en tegelijkertijd het Ene Ding dat jij bent zo graag wil ervaren ontstaan vaak kromme situaties zoals vreemdgaan of het denken iets te ‘vinden’ bij iemand anders voor een tijdje. Dit gebeurt dan uit negativiteit of in niet-openheid (stiekem dus) omdat je niet anders ‘kan’. Terwijl juist de openheid kan leiden tot prachtige ervaringen en nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor jou (EN je partner!). Maar dit vergt veel moed van degene die het initiatief neemt, omdat hij/zij door op diepgewortelde overtuigingen gebaseerde angsten heen moet breken. Zowel van hem-/haarzelf als van de partner. Het ‘Pad’ is dan ook voor de moedigen! Maar besef dat het niet uitten van wat in je leeft leidt tot meer en meer (lichamelijke) conflicten, ofwel in jezelf, ofwel in het partnerschap ofwel op andere vlakken in je leven.

Het Pad gaat er over het achterlaten van de ‘waarheden’ van de egostaat ten faveure van je eigen waarheid. En je eigen waarheid druist op vele vlakken in tegen de ‘egostaat-waarheid’. Daarbij is de egostaat geneigd om zeer zwaar te wegen aan een nieuwe ervaring die buiten haar kaders treedt en dat af te keuren. Besef overigens dat een nieuwe ervaring eveneens geen ‘waarheid’ bevat, het is niet meer dan dat: een nieuwe ervaring.

Voorbeelden uit de praktijk van Onbestempeld:
Een vrouw die bewust wordt van het feit dat ze een keer met een vrouw wil vrijen. En bijna ‘dood gaat’ als dat daadwerkelijk gebeurd.
Een stel waarvan de vrouw in zichzelf ontdekt samen met haar man bredere seksuele ervaringen aan te willen gaan.
Een man die sinds twee jaar in zichzelf bespeurt wel eens homo danwel bi te kunnen zijn maar in de daadwerkelijke ervaring met een man voor de seks blokkeert.
Een stel dat in openheid en binnen hun relatie wel eens met een ander wil gaan en dat ook aangaat. Waarbij er van alles naar boven komt.

Samen met mijn partner (en vrijwilligers) zijn wij altijd bereid je te helpen om deze blokkades te doorbreken. Wij hebben ooit zelf de ontdekkingstocht met veel pijn en moeite afgelegd en vertellen daarover open. Dit kan zowel op hetero- als biseksueel vlak.

Voor toepassing in specifieke persoonlijke situaties neem gerust contact op.

Schrijf je in en download

gratis de syllabus van de cursus

Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk

 

De Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk (via spiritueleovergave.nl) biedt je heldere en complete uitleg van spirituele begrippen en reikt je middelen aan die op maat bij je zelfonderzoek passen om tot verder zelfinzicht te komen.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten over een periode van 9 maanden.

Een bevestigingsmail met de link is onderweg!

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

One Response to Inleiding Seks, Liefde en Relaties

  1. Pingback:Liefdevolle dominantie. Over het mannelijke en vrouwelijke. | Onbestempeld |

  • Spiritstuff.nl

    Spiritstuff.nl