Je hart volgen, hoe doe je dat?

Wat is eigenlijk je hart volgen? Is dat je gevoel volgen? Introductie van de term ‘dieper weten’.

Je hart volgen of je gevoel volgen?

Met ‘je hart volgen’ bedoel ik in eerste instantie niet je gevoel volgen. Waarom niet? Omdat gevoelens ook kunnen bestaan uit aangeleerde patronen in je denken en handelen. Zoals het (onvrijwillig) uitten van emoties in bepaalde situaties in je dagelijks leven waar dat in een volwassen wereld niet van toepassing is. Emoties en ‘je gevoel volgen’ worden dan ook nog wel eens als hetzelfde bestempeld.

Je hart volgen noem ik dan ook liever je ‘dieper weten’ volgen. Met dieper weten bedoel ik dat je na een grondig zelfonderzoek weet wie jij bent op elk moment en daar zonder angst en blokkerende overtuigingen naar kunt handelen. En dat ‘dieper weten’ heeft geen enkele gedachte nodig, het is wat je bent op elk moment.

Wat houdt het tegen?

Je hart volgen kan worden belemmerd door blokkerende overtuigingen: “Als ik dat doe dan kan ik in de problemen komen. Als ik dit doe dan loop ik een enorm risico. Als ik zus doe kan ik wat verliezen: een relatie, vriendschappen, geld, een huis, liefde, aandacht, enz.”

Dit zijn gedachtes die voortkomen uit angsten, en die angsten zijn gebaseerd op illusies. Niets kan namelijk tegen je werken als je je hart volgt! Alleen je angsten blokkeren EN creëren de gevolgen waarvoor je angst hebt.

Je waarheid leven!

Hoe kom je dan dichter bij je ‘dieper weten’? Daar kom je bij door alle normen en waarden en emoties ertussen uit te halen: dat wat je blokkeert om volledig en elk moment volgens je eigen waarheid gaat leven. En wat overblijft is leven volgens de ‘wijsheid’: “Je waarheid van het moment is dat wat komt vóór de gedachte.”

In de cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk leer je methodes en krijg je middelen en kennis aangereikt om bij je ‘dieper weten’ te komen. In de cursus leer je de patronen in je dagelijks leven te herkennen die er op wijzen waar je dat nog niet doet.

Kijk bij Activiteiten voor meer informatie over de Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie