Liefdevolle dominantie. Over het mannelijke en vrouwelijke.

Liefdevolle dominantie. Over het mannelijke en vrouwelijke.

Een inleiding door Loes.

Voorschrift Johan: In dit artikel gaat het over het mannelijke en het vrouwelijke. Het speelt op een van de ingrijpendste van de 4 aandachtsgebieden namelijk het gebied Relatie. (De andere drie gebieden zijn Werk, Familie/Sociale Verbanden en Locatie.) Loes voert een man en een vrouw op, maar lees bij man: het mannelijke en bij vrouw: het vrouwelijke. Hetgeen hier is opgenomen is namelijk net zo goed van toepassing op een niet hetero relatie, of een hetero relatie waarbij de vrouw een mannelijke essentie heeft en de man een vrouwelijke, hoewel dat niet veel voorkomt. Loes schrijft dit artikel alsof ze tegen een man praat. Verder, lees over wat we verstaan onder ‘relatie’ en waarom je met iemand bent het artikel: “Liefde, Seks en Relatie.
Als degene waar je bij bent nog voldoende ontwikkeling voor je biedt dan is dit artikel een handleiding om verder te komen. Als evenwel de aantrekking er niet meer is betekent dat simpelweg dat er ook geen ontwikkelings-mogelijkheid meer is. Dat is heel moeilijk te bepalen, maar als je je ontwikkelt dan kom je vanzelf op het punt dat het duidelijk voor je wordt. Ook voor die bewustwording kun je dit artikel goed gebruiken, simpelweg door het te gaan toepassen.

Verschil tussen dominant en liefdevol dominant.

Dominant = autoritair zonder tegenspraak, niet liefdevol, zonder échte aandacht.
Liefdevol dominant = niet-autoritair leidend EN luisterend.

Om maar met de deur in huis te vallen: een vrouw vindt het heel fijn om gestuurd te worden door een man. Als een man niet goed stuurt dan laat hij in principe zijn vrouw zwemmen. Omdat als je als man niet goed stuurt voelt een vrouw zich niet veilig, zelfs verloren en valt de vaste grond onder haar voeten weg. Op zo’n moment gaat een vrouw er alles aan doen om weer zekerheid en controle te krijgen onder haar voeten omdat jij haar die niet geeft.

Dit doet zij bijvoorbeeld door steeds meer in huis te bepalen: de indeling, de kleur, en ‘regels’ zoals hoe laat jullie naar bed gaan, welke dag de man wel en niet mag sporten, de enige plek waar de man zijn schoenen neer mag zetten, etc. Kortom als je als man niet uitkijkt neemt jouw vrouw jouw leven over,  terwijl je dat als man eigenlijk vreselijk benauwend en verstikkend vindt.

Waarom? Omdat jij als man je eigen leven wil leiden en wil bepalen en je behoefte hebt aan vrijheid en zelfs af en toe de behoefte hebt aan leegte. De man kan dan de vrouw de schuld geven. ….maar de man heeft dit aan zichzelf te wijten. Op zo’n moment geef je jouw vrouw niet de bescherming, het veilige kader waarin je vrouw zich in je leven vrij kan / mag bewegen.  

Een vrouw kan alleen maar liefde blijven geven als jij een man bent die liefdevol dominant is!  Als je geen liefde van je vrouw krijgt,  je vrouw veel zeurt en jou vertelt wat jij wel en niet moet doen,  jou overdreven veel huishoudelijke taken geeft of daar contant over zeurt, dan laat jij als man dus iets liggen.

Kaders (liefdevol) van een man om aan een vrouw te geven

Openheid

Laat je vrouw merken dat alles er mag zijn. Dat alles veilig is bij jou! Als jij haar dat gevoel geeft. geeft zij jou ook dat vertrouwen dat ook alles van jou er mag zijn. Dat is natuurlijk een wisselwerking.

Overleg met je vrouw

Hoor haar wensen en geef gelijk je kaders aan. Een vrouw houdt van duidelijkheid en gedijt daar op. Zo haal jij zelfs het beste in haar naar boven, juist door haar je kaders kenbaar te maken.

Je zal je kaders moeten blijven aangeven

Na verloop van tijd als je dit blijft doen zal ze zich daaraan houden. Echter is het nodig als man zijnde om dit in de gaten te houden en je kaders desnoods te herhalen. Anders gaat je vrouw weer zwemmen en raak jij weer je vrijheid kwijt.

Samen

Je bent natuurlijk wel samen dus dat betekent dat je als man er ook echt voor je vrouw moet zijn ondanks jouw kaders. … Stel ze vraagt haar te helpen met iets omdat ze iets niet alleen kan dan zorg ervoor dat je er voor haar bent. Ook jij kan een keer de afwas doen of een keer koken of de stofzuiger pakken als je daar zin in hebt. Als een vrouw het gevoel krijgt dat ze er alleen maar voor het huishouden is gaat het echt fout!! Belangrijk is dat je af en toe jou waardering uitspreekt, bijvoorbeeld dat je het fijn vindt dat ze lekker voor je gekookt heeft of lekker het bed heeft verschoond of dat ze er mooi uitziet….maar alleen gemeend. Een vrouw voelt heus wel aan of je het echt meent of alleen voor de show zegt.  Dat laatste werkt dus averechts.

Zorg voor je vrouw, dat is de taak voor jou als man

Als man is het je taak om in de gaten te houden of het goed gaat met je vrouw! Je merkt vanzelf wel als er iets aan de hand is mits je goed oplet.  Is je vrouw van slag, overwerkt, praat ze veel te veel (is ze niet meer bij zichzelf), kan ze niet slapen, heeft ze een hoge ademhaling, is ze angstig? Dan is het jouw taak om liefdevol in te grijpen. Help haar uit die situatie te komen!  Sta voor haar op als man, desnoods bel je haar werk op en meld je haar ziek.  Als de verjaardag te veel, te druk voor haar is bepaal jij voor haar dat jullie naar huis gaan.  Als man bepaal jij wat goed is voor je vrouw door kaders aan te geven voor haar, maar ook desnoods voor haar of jullie omgeving. Daar ben je man voor.

Twee soorten knuffels

Er zijn twee soorten knuffels waar een vrouw letterlijk zelf om kan vragen. Het is de taak van de man om zijn vrouw zo goed te leren kennen dat je een onderscheid kan maken wat je vrouw wil en in welke hoedanigheid zij zich verkeerd.

Als een vrouw goed in haar vel zit kan ze jou om een knuffel vragen of je spontaan gewoon lekker vastpakken. Gewoon omdat dat fijn is. Ik noem het een ‘feelgood knuffel’, en die zou spontaan kunnen uitdraaien op een lekkere vrijpartij.  

De andere knuffel is dat er iets meer aan de hand is! Ze kan hier soms zelf om vragen maar soms kan ze zo van slag zijn dat het haar niet lukt omdat zelf aan te geven. Terwijl als man merk je wel dat er iets aan de hand is. Daarnaast als je goed observeert zie je ook dat er iets aan de hand is. Gezichtsuitdrukking, stem intonatie, voorovergebogen houding. Je vrouw is bijvoorbeeld verdrietig en kan dat moeilijk of niet uiten. Op zo’n moment heeft je vrouw behoefte aan een liefdevolle ‘troostvolle knuffel’. Zie ook het kopje: als je ziet dat een vrouw ergens mee zit

Voorbeelden

De beruchte ‘voor het slapengaan’ ruzie

Hebben jullie een woordenwisseling gehad voor het slapen gaan en kan je partner niet slapen doordat zij nog steeds een beetje van slag of onder de indruk is? Geef je partner dan nog even een liefdevolle knuffel.  Dit hoeft niet altijd te betekenen dat er gelijk seks moet plaatsvinden, het gaat erom dat je gehoor geeft aan haar verdriet / pijn.  Als man zijnde kan je snel schakelen en zodra er een oplossing is dan ben jij er klaar mee en ben je het weer vergeten.  Echter kan een vrouw nog wat langer doen over de verwerking van een gebeurtenis….help haar daarbij door haar een knuffel te geven of door er nog even over te praten. Stel haar gerust! “Komt goed schatje. Ik ben er voor je. Ga nu maar lekker slapen.” Doe beslist niet het licht in jullie slaapkamer uit en draai je om want dan laat je haar zwemmen en in haar pijn zitten. Zorg ervoor dat je partner ook een goede nachtrust krijgt.

Je vrouw is niet alleen een zorgende vrouw maar nog steeds vrouw-vrouw

Ondanks haar zorgen in het huis, voor de kinderen, voor jou het eten, werk.…. is je vrouw ook nog steeds vrouw. Laat je vrouw voelen dat ze nog steeds sexy is, aantrekkelijk en niet alleen een ‘huisvrouw’. Bijvoorbeeld: “Schatje laat de afwas vanavond maar staan en kom lekker bij mij op de bank zitten dan gaan we een filmpje kijken,” of “Je hoeft niet te koken vanavond we gaan lekker uit eten!”

Als je ziet dat je vrouw ergens mee zit

Neem hier ‘oprecht’ de tijd voor: Fout: nu geen zin in gezeur,  nu niet ik wil slapen, nu niet wil voetbal kijken. .etc. Zet je eigen wensen even opzij en schenk haar de liefdevolle aandacht die ze op dat moment nodig heeft.

Ga haar dan niet eerst uitvragen! Daar heeft een vrouw geen behoefte aan!! Als man zou je het wel zo willen oplossen. …beredeneren, probleem helder krijgen,  oplossingen vinden..etc. Nee, ..niet doen als man. Dat wil een vrouw niet, dat doet ze zelf wel. Ze wil alleen dat jij haar pijn ziet. …haar hoort…ziet.

Kijk je vrouw / vriendin aan.

Non verbaal (spreek met je ogen. ….zorg ervoor dat zij ziet dat jij haar echt ziet).

Geef met woorden aan dat je ziet dat ze ergens mee zit. “Ik zie dat je ergens mee zit”

Pak haar vervolgens als een man liefdevol vast met al jou liefde. Een liefdevolle knuffel.

De kans is groot dat ze daarna niet eens meer hoeft te praten over wat er gebeurd is, omdat jij er voor haar bent en jij haar pijn hebt gezien.  

Wil ze wel praten. ….dan zal het niet zo lang nodig zijn omdat je al heel veel lading hebt weggenomen, door de knuffel.

Zeurt je vrouw aan een stuk?

Natuurlijk zeurt een vrouw, omdat jij hoogstwaarschijnlijk niet je mannelijkheid laat zien. Je stuurt haar niet en dus dwingt je vrouw jou door te zeuren dat jij je mannelijkheid moet uiten / laten zien.

Als je vrouw te weinig zeurt……dan daagt ze jou te weinig uit als man.  

Laat een vrouw een vrouw zijn. Laat een man een man zijn

Vrouw: laat je man zijn werk doen. Val hem dan niet lastig.  Ook al wil je graag aandacht. ..als een man eenmaal in zijn werk modus zit. ….zal hij ook geen interesse in je tonen. Niet omdat hij jou niet lief of aantrekkelijk vindt. …maar omdat werk bij een man hoort en een man dat nodig heeft.  

Man: laat een vrouw haar ding doen, het huishouden, voor de kinderen zorgen en ook voor jou natuurlijk  (binnen de kaders die jij haar geeft).

Een vrouw is complex

Als de man doet wat hij moet doen dan voel je als vrouw veel weerstand en dan ga je alle aandacht van je man vragen. Bijvoorbeeld als je als man een uitje heeft met een vriendin. De vrouw voelt dan jaloersiteit en wil het liefst dat de man zo snel mogelijk terug komt. Geef je vrouw als je terugkomt een lekkere kus en knuffel. Laat haar merken ondanks jou uitje dat zij nog steeds degene is voor jou.  

Als vrouw laat je merken dat je geen aandacht van je man hebt gekregen of als je het niet leuk vond dat hij weg was……door te beginnen over futiliteiten, pijntjes, etc. Een man interpreteert dat als zeuren, en begrijpt niet waarom de vrouw dat doet terwijl hij een leuk uitje heeft gehad.  Echter wil de vrouw daarmee zeggen. …ik wil jou aandacht. ..jij bent mijn man en ik wil graag de enige zijn die bij jou is. Maar hou wel je vrijheid (zie kaders stellen).

Meer informatie

Dit is slechts een inleiding. Er spelen tussen het mannelijke en vrouwelijke vele zaken, waaronder (hoe ontdek ik of ik een) mannelijke en vrouwelijke essentie (heb), de rol van oerinstincten, schaduwkanten, relatie vs. partnerschap, seks: zowel binnen als ‘buiten’ de relatie. Heb je specifieke vragen of wil je eens langskomen neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over de 4 gebieden en hoe je daar bewust patronen kan veranderen? Kijk bij Activiteiten voor meer informatie over de Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.