Een Huwelijksaanzoek: Over Zelfverwezenlijking en Begeleiding

Dit is geen gewoon artikel. Het is een huwelijksaanzoek… met Mij.

Ik neem je mee langs de diepe gewrochten van het verschijnsel dat we ego noemen. Dit is voor jou geschreven om je te laten zien welke onheilspellende en diepgewortelde overtuigingen in jouw ego huizen. Het verlichte perspectief is niet mals: alles mag er zijn, hoe diep je het ooit ook hebt weggestopt, het moet en zal naar boven komen. Alleen de continue ontkenning van het ego zelf zal je over veel dingen heen laten lezen. Let maar eens op.

Wees alert en stil. Maak er geen studie van, want dan wordt de studie belangrijker dan waar het om gaat: Wie en Wat Jij Bent, het werkelijke dat in je zit, het wezenlijke dat waarneemt en zo graag wil ervaren. Totaal Zelfverwezenlijkt in het Nu. Dat is wat Jij en je ego ten volle zullen doen als het eindelijk vrij en onbevangen zonder angst kan ervaren. En het is dichterbij dan je denkt. Je ‘weet’ het misschien al, maar durft het nog niet te zien.

Oproep aan jezelf

Ga!

Uniek wezen dat Je bent!

Neem jezelf op de schop nu het nog kan!

De verlammende verstikking loert om de hoek en is nog geen millimeter weg… de dood waart langzaam maar onverbiddelijk jouw kant op!

Er is alleen nog maar tijd te verliezen, niets meer en niets minder, dus wees moedig, dapper en wees bereid niets en niemand te ont-zien en vooral jezelf niet. 

Dat moet je jezelf nu eens gunnen: helemaal tot het gaatje gaan. En laat dit wat verschijnt in jouw Illusie precies op het juiste moment je een stukje op weg helpen, of liever gezegd op je Pad helpen.

‘Liefde is het risico nemen alles te verliezen wat je denkt nodig te hebben.’

Voordat je zegt: ‘Ja, ik wil!’ heb ik een paar vragen. Ben je bereid de volgende risico’s te lopen? Durf je het risico te nemen om je baan te verliezen, je geld te verliezen, je huis te verliezen, je partner te verliezen? Durf je het risico te nemen om geen liefde meer te krijgen, geen aandacht meer, om verguisd te worden? Durf je het risico te lopen om (de liefde van) je ouders te verliezen, je vrienden niet meer te zien. Durf je de (meest ondenkbare) schaduwkanten van je ego onder ogen te zien en te erkennen? Durf je het gevecht aan te gaan met alles en iedereen en vooral met degene dat in de weg staat aan je Eigen Waarheid?

Durf je alle risico’s die samenhangen met dit Pad te nemen: jezelf volledig bloot te leggen om te komen tot het schijnbare Einde van Jou? Om tot het moment te komen dat de ik, die de zoeker is, verdwijnt? Durf jij degene te zijn die zichzelf ontdekt als een wezen dat ‘slechts’ ervaart en niet meer Zoekt? Zonder de lasten van angsten, blokkades en vragen? Durf je vrij te zijn van de wereld in plaats van maar te blijven zoeken naar vrijheid in de wereld?

Begeleiding

Zo ja, laat het duidelijk zijn dat dit geen makkelijk proces is. Het is niet iets wat je zomaar in je eentje zou moeten doen. Dat is waarom een vertrouwenspersoon zo belangrijk is. Een persoon die niet afhankelijk is van jou en waarvan jij niet afhankelijk bent. Waarbij je vrij zonder gehechtheid kan bewegen, handelen en voelen. Iemand die geen enkele band heeft met de mensen uit je verleden en ook niet met de mensen in je heden. iemand die je daarom de mogelijkheid biedt in je eigen water te baden, die je daardoor de mogelijkheid geeft om te ‘zweven’ in je eigen ruimte. Met een touwtje aan de grond. Zodat je niet te ver weg vliegt.

Nee, dit alleen doen kan…maar is voor de meeste mensen niet aan te raden. Niemand doet het alleen. Ook niet degene die het alleen lijken te doen. Uit eigen ervaring weet ik dat er altijd wel iemand in de buurt is om iets te delen: oude vrienden, (nieuwe) partner. Maar ook deze zul je vroeg of laat achter je laten ten faveure van je Eigen Waarheid van het Moment.

En als je hooggevoelig bent, kom je wellicht in contact met hogere delen van jezelf zoals dat heet: gidsen, zielengroepen, bijvoorbeeld via automatisch schrijven of in meditatie.

Je kunt genoeg mensen vinden die je daarnaar kunnen wijzen, die je kunnen helpen om in contact te komen met die delen, maar blijf niet bij die mensen. Dan zet je je zelf weer vast in een andere houvast/vlucht/afleiding. Dus leer hoe je bij die delen kan komen en neem dan afstand van de mensen die je daarop hebben gewezen.

Anders neem je een waarheid aan van anderen. En ben je terug bij af. De waarheid van anderen is precies wat je moet afleren. De waarheid van je ouders, maatschappij, opvoeders, leraren, vriendjes, vriendinnetjes, tv-programma’s, kortom alle kaders van de ‘egostaat’, de maatschappij. Uiteindelijk neem je afstand van alles wat je hebt aangeleerd.

Ga dus telkens terug naar waar het gevonden moet worden: in jou, door jou en voor jou!

Zelf doen

Een goede, onafhankelijke begeleider heeft geen waarheid voor jou, die probeert je alleen maar te helpen die waarheid te vinden in jezelf. En hij biedt daarvoor een aanspreekpunt, misschien een richting af en toe. ALLE andere dingen zijn slechts middelen om bij je eigen waarheid te komen en op zichzelf dus geen eindpunt. De meesten hebben een coach, therapeut nodig. Om houvast te hebben, om te aarden.

Uiteraard is het jouw proces, je doet het in alle gevallen zelf, maar die houvast, die aarding is niet alleen een versnelling, maar ook een anker.

Een toevlucht in momenten van diepe eenzaamheid, eenzaamheid…omdat je het alleen MOET doen. Het is iets wat op maar een plek zit en dat is in jou. Je kunt het nergens anders oplossen. Dat is wat je juist tot nu toe alleen maar hebt gedaan: het buiten jezelf zoeken van oplossingen/afleiding.

Ga het huwelijk aan met Mij. De Mij die diep in je verscholen ligt. Het wezenlijke dat je bent.

Kijk bij Activiteiten voor meer informatie over de Cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.