Over Virussen en de Geestelijke Achtergrond van Ziektes

Alle ziektes zijn vervelend. Als er blijvend letsel is door de ziekte dan is dat levensveranderend. En als een dierbare daaraan overlijdt is dat aanleiding voor een rouwproces.

Op de pagina ‘Klaar’ verwijs ik naar de zogenaamde wezenlijke oorzaken van ziektes. Oftewel ‘de geestelijke achtergronden’ van ziektebeelden.

Ze zijn zeer bruikbaar voor je zelfonderzoek. Maar je moet ze wel leren gebruiken.

Persoonlijk heb ik er veel baat bij. In de jaren sinds de eenheids- en verlichtingservaring heb ik een griep kunnen beperken tot twee dagen, rugpijn tot een dag en… dat was het.

Oh ja, ik heb nog covid-19 met een week geur- en smaakverlies gehad, verder geen symptomen, behalve wat moeheid.

De besmetting vond via de school van mijn dochtertje plaats. Ik herinner me nog het kusje op haar krullen.

De oorzaak uit de overzichten van wezenlijke aandoeningen, in dit geval voor een virus, wees op te druk zijn geweest.

Dat klopt wel. Ik was ook te druk geweest.

Want virussen hebben niet zo’n impact als je stressniveau niet te hoog is.

Veel maatschappelijke zaken snap ik niet (meer). Maar dit snap ik wel: er is een ziekte en er is een middel.

Voor mij persoonlijk zou het onmogelijk zijn een middel te ontwikkelen op dat (mRNA) niveau.

Moet ik dan nog een keuze hebben om het niet te nemen? Ja natuurlijk. Is dat een reële keuze?

Mij ontbreekt het aan diepgaande fysiek medische kennis op dit vlak. Ik ben meer van de geestelijke kant van dingen.

Vanuit die kant bekeken wordt je alleen ziek als je iets doet of nalaat dat je niet moet doen of niet moet nalaten. Virus of niet.

Het simpelweg ‘niet te druk hebben’ voorkomt dat je er ziek van wordt. Een beetje stress op piekmomenten? Daar is niets mis mee. Maar een te lange periode van drukte maakt je vatbaar.

Zo lang je dat niet onder controle hebt (terwijl je misschien denkt dat je wel degelijk je leven stuurt) ben je vatbaar. En een middel zou dan wel handig zijn. Om weer druk te kunnen zijn.

Of je het dan weer krijgt?

Omdat we niet onderzoeken hoe de geestelijke toestand is van de mensen die (ernstig) ziek zijn geworden van corona, of in het algemeen ziek zijn geworden, is het een kwestie van kansberekening.

En die kun je keren met een andere kansberekening, namelijk de kans op een positieve invloed van een vaccin op de bestrijding van covid-19 virussen.

Iedereen weet dat de pillenboeren zo’n honderd jaar geleden de natuurgeneeskunde hebben gekaapt. Deze laatste is via een tot heden doorgevoerde indoctrinatie, in welke vorm dan ook, in het verdomhoekje gezet. Dit terwijl 9 van de 10 stoffen, zo niet meer, nagebootste stoffen uit de natuur zijn. Of zelfs dezelfde, geëxtraheerde, stoffen.

Dat is vervelend gedrag, onder andere vanuit marktbescherming. Maar heeft dat gegeven iets te maken met nieuwe ontwikkelingen, die veelal in samenwerking met een uitgebreid netwerk van wetenschappers plaats vinden? Waarvan het gebruik van mRNA vaccins er één is?

Weetjes over virussen
 Er dalen dagelijks virussen neer uit hogere luchtlagen. Elke dag adem je miljoenen virus deeltjes in. De reden dat vogels en vleermuizen virusdragers zijn is omdat ze in die hogere luchtlagen dagelijks ‘happen’. En insecten eten uit dezelfde luchtlagen.
 Sommige pandemieën zijn gekoppeld aan een hogere zonneactiviteit, zodat de hogere luchtlagen iets meer naar beneden worden bewogen. Andere pandemieën vallen niet daarmee samen.
 Acht procent van ons DNA is virusdna. Delen daarvan zijn noodzakelijk voor het voortbestaan van de mens, zoals het deel dat een stof aanmaakt dat er voor zorgt dat zwangere vrouwen hun kind niet afstoten.
 De oorsprong van virussen is onbekend. Het is zelfs onbekend of ze al dan niet (deels) een buitenaardse oorsprong hebben. Het is vooralsnog niet uit te sluiten.
 Vlak voor en overschaduwd door de covid-19 uitbraak kwam een nieuwsbericht over een gevonden virus met grotendeels niet eerder gezien DNA. Dit terwijl het DNA van alle tot dan onderzochte virussen gelijkenis vertoonden met andere wezens op Aarde.

Het zou erg sneu voor de mensheid (en de ontwikkelaars) zijn als straks veel, zo niet alle mRNA gevaccineerden bij bosjes neervallen. De mRNA methode is namelijk ook een potentiële oplossing voor een andere grote ziekte van de mensheid: kanker.

Dat laatste lijkt me al voldoende reden om er niet al te negatief tegenover te staan.

Wanneer je niet wilt meedoen met nieuwe ontwikkelingen op dit of ander vlak dan is dat je goed recht. Doe dan gewoon niet mee.

Wanneer je daarvan (onterecht?) bevestiging wil krijgen van mensen die daar veel geld mee verdienen is ook dat je goed recht.

Onterecht? Misschien wel. Je bent per definitie proefkonijn in de ontwikkeling van de soort (‘de mensheid – homo sapiens’). Want dat is iedereen. Ook de ontwikkelaars, ook de mensen ‘aan de top’. Dat is evolutie.

Goed, dat terzijde.

Nu over wezenlijke oorzaken van aandoeningen en hoe die te gebruiken in je zelfonderzoek.
Zoals ik al schreef moet je leren de aanwijzingen te gebruiken.

Het gaat altijd over:

  • iets wat je niet doet wat je wel moet doen, of andersom:
  • dat je iets doet wat je eigenlijk niet moet doen.

Die oorzaken hebben altijd te maken met overtuigingen die uit je verleden komen. Die misschien helemaal niet van jou zijn. Als je lichaam een duidelijk signaal geeft, dan is dat een aanwijzing daarvoor.

Een aanwijzing voor de bewustwording van onproductieve patronen in je denken en gevoelsleven en je daaruit voortvloeiende dagelijks doen en laten.

‘Doen en laten’ kan ook bestaan uit iets zeggen of juist niet (meer) zeggen.

Op dat punt is geen verschil met de omgang met bewustwordingen die voortvloeien uit andere vormen van zelfonderzoek.

Het enige verschil is de bron die de aanwijzing voor de bewustwording geeft. In dit geval je lichaam.

Een betere raadgever bestaat niet toch?

Mocht je verder willen gaan met zelfonderzoek kijk dan ook eens bij de cursus.

Goede omschrijvingen van de geestelijke achtergrond van aandoeningen zijn te vinden in: Het complete handboek Reiki van Sunny Nederlof en Bas Buijs (ISBN 978-90-78560-03-6) en De Sleutel tot Zelf-bevrijding van Christiane Beerlandt (ISBN 978-90-75849-32-5)

Getagd , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.