Klaar!

De enige reden dat de Onbestempeld bestaat is dat er door haar anderen op de plek komen die ‘klaar’ heet. Klaar wil zeggen dat je volledig bewust bent geworden van de eenheid van ziel, persoon en illusie. En dat bewustzijn niet meer verliest. Het is een nieuwe kans om de pracht van de illusie, en haar oneindige mogelijkheden om te ervaren, te ontdekken. Maar dan vanuit een vele malen breder en vrediger perspectief.

Verlossing

Adviezen voor als je net klaar bent.

Zoals ik het wel eens noem: Als je klaar bent ‘begint de hele shit weer van voren af aan’!

Uiteraard vanuit een totaal ander perspectief.

Je hebt je ego weer ‘opgepakt’ en dat loopt natuurlijk nog steeds als een lompe onhandige zakloopzak.

Afhankelijk van je pad heb je meer of minder kennis opgedaan van ‘hoe de illusie werkt’. Maar er valt nog heel veel te ontdekken. Sterker nog je zou ook kunnen zeggen en zo voel het bij mij, je begint nu pas echt! Eigenlijk elke seconde weer opnieuw!

Voor als je klaar bent hieronder wat adviezen en nadere metaforen die je wellicht wat kunnen helpen duiden en beter plaatsen wat er eigenlijk allemaal in je illusie, (inclusief je ego) gebeurt.

(Uiteraard is dit net zo interessant voor diegenen die nog op pad zijn, want de ‘werking van de illusie’ is niet anders als je in ene klaar bent.)

Afhankelijk van de ‘kennis’ en ervaring die je op je weg en pad hebt opgedaan zullen de zaken die ik hieronder aangeef bekender of onbekender voor je zijn. Doe er je voordeel mee, en neem ze niet in alle gevallen te zwart-wit. Jij bent (jouw ego) is volstrekt uniek en niet alle adviezen zullen direct op jou van toepassing zijn.

Eerst drie hoofdzaken:

  1. Niets werkt tegen jou. Het is zelfs ONMOGELIJK dat er iets tegen jou werkt.
  2. Wat je voelt is niet van jou. Dit kost je waarschijnlijk jaren om volledig te ontdekken hoe en wat…. want:
  3. … paradoxaal genoeg: Je hebt nog voldoende over jezelf te ontdekken. En je zult nog vaak genoeg struikelen in die lompe zakloopzak :-). Sta open voor alles wat je tegenkomt en blijf lekker in alle openheid en nu volledig in het licht jezelf reflecteren en ontwikkelen. De belangrijkste reden dat sommigen hun ‘staat’ verliezen is dat ze het idee hebben meegekregen dat er geen ontwikkeling meer (nodig) is.

Wat losse adviezen:

-Alles beweegt in jou, en door jou. Vooral adem: ook al heb je nog geen goede ademtechniek gevonden je zult merken dat je vanzelf dieper bent gaan ademhalen. Blijf daarvan bewust totdat het natuurlijk voor je wordt. En ga er af en toe bewust naar toe in tijden van ‘lijden’. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid, te weinig eten, een kater, of op een druk (familie-)feestje, drukke stad, etc. Dat helpt. Bijvoorbeeld: bij inademen: buik omhoog, borst omhoog, bij uitademen: buik omlaag, borst omlaag.

-Vooral in het begin: RUST! De egostaat was (en is) uitputtend. Je lichaam en geest moet echt daarvan herstellen. Dat kan wel een paar weken duren, afhankelijk van hoe druk je daarvoor was. Doe er (voor korte of langere tijd) niet meer aan mee, of je loopt jezelf voorbij: je energie volgt net als alles golfbewegingen van dualiteit. Als je meer energie heb, doe er wat mee, als je minder energie hebt rust dan. Plan niets dat mogelijkerwijze je tot energie benutting dwingt in een lagere energie golfbeweging, zoals vast werk, zeker niet als dat al nooit je ‘ding’ was. Ga liever als zelfstandige werken, of in een eigen bedrijfje waar je ook wel gemist kan worden af en toe. Zeg rigoureus dingen af die je gepland hebt, als is het op het laatste nippertje. Als men daar moeite mee heeft weerspiegelt dat alleen de moeite die je er zelf nog mee hebt. Precies iets om mee af te rekenen! Zie ook het volgende punt:

– TIJD…. misschien wel de meest lastige van alle illusies… leer om te gaan met tijd. Je illusie heeft tijd nodig zich aan te passen aan je nieuwe staat. Inclusief je lichaam en je bevattingsvermogen. Er moet nog van alles gebeuren, meestal verbeeld in de bewegingen van de mensen met wie je contact hebt, zoals familie en vrienden. Jij hebt tijd nodig om te wennen aan je staat en zij weerspiegelen dat precies. Soms ben je wat harder tegen de delen in jou (verbeeld door die anderen) die hardnekkig niet kunnen wennen, of kun je er zelfs (tijdelijk) afscheid nemen, soms ben je juist wat liever. Je zult meer en meer merken dat dat vanzelf gaat. Let wel op de tweede hoofdzaak: dat je bij iemand in de buurt diegene voelt. Bijvoorbeeld als je in gesprek ‘een vluchtdrang’ voelt dan voel je (een onbewust) stuk van die ander wat wil vluchten.
Alles in je illusie weerspiegelt de staat waarin je (nog) bent. En omdat jij tijd nodig hebt, heeft alles in jouw illusie dat ook. Het zal zich vormen, gelijk opgaand binnen en buiten, omdat binnen en buiten EEN is.

-De begrippen die je op je pad bent tegengekomen kun je nu heerlijk gaan uitdiepen. Een van mijn favoriete bezigheden in ieder geval. Denk aan het Nu-, Ego- en Illusiebegrip. Het moet nog helemaal in je ‘systeem’ dalen en je zult merken dat je voor de ‘verlichte’ schrijvers die je nu leest je veel meer begrip hebt. Een feest (der herkenning) vind ik dat nog steeds. Een van de wijste teksten naar mijn mening is de Tao Te Ching. Een vette aanrader dus! Het ‘weten’ is er al, maar het is mijn ervaring dat het vinden van de woorden die er naar wijzen (bewustwording) ook erg prettig is.

– Volg niet elke hunch of ingeving ‘in het nu’… De illusie is veels te (energetisch) complex en dat verschuift ook nog eens elk moment. Elk nu is een wereld op zich (of zoals ik wel eens tweette: “Verlichting is een continue wederopstanding”). Zeker voor hooggevoelige ego’s is het dan ook raadzaam om niet elke gevoelsbestempeling (gedachtes die je gevoel bestempelen) als waarheid te zien. Omdat je in ene waarschijnlijk nog meer voelt (‘je illusie beweegt volledig door je heen’, noem ik het wel eens), kan dat erg onrustig zijn. Kijk meer naar patronen en golven. En probeer daar los in mee te bewegen en op te deinen. Golven: de dualiteit blijft bestaan voor je ego. Dein daar op mee. Patronen: Je illusie vertelt je (nog steeds) over deze patronen door boodschappen/signalen. Handel steeds sporadischer. Of zoals de Dao Te Tsing zegt:  ‘De meester doet niks en toch blijft niets ongedaan.’

– Niemand ‘oud’ kan je volgen. Tot je aan je eigen staat gewend bent zullen anderen dat ook niet kunnen. Gun jezelf en hun dus wat tijd.

– Lichaamssensaties. Uiteraard stop je niet met ‘voelen’. Maar wat voel je dan?

  1. Een manier om er naar te kijken: alles is energie opbouw. Als je iets voelt, wat je voorheen als spanning, nervositeit, boosheid, woede of angst zou noemen…. weet dat dit een energieopbouw is waar ‘ je wat mee moet’. Er ‘moet’ dus kennelijk iets gebeuren, of er staat wat te gebeuren waarvoor je energie nodig hebt. Je lichaam weet dat allang dus dat maakt zich al klaar. Laat dat gewoon komen.
  2. Je voelt anderen (dit is erg complex, 1. is net zo hanteerbaar.). Besef dat je er alleen nog bent voor anderen. Dit was uiteraard altijd al zo maar doe er nu je voordeel mee: jij hoeft niets meer. Wat je ook doet, ja of nee zeggen is precies goed…voor die ander. Dat te beseffen geeft veel lucht. Externe conflicten, hoewel erg vermoeiend soms,  kunnen je niet meer raken, ook al ‘speel’ je natuurlijk soms dat je geraakt wordt.

Een tip over ziekte, aandoening of pijntjes: Dat wijst er veelal op dat je iets hebt laten liggen of laat liggen (iets niet doet wat je wel moet doen en andersom, of iets niet uitspreken wat je wel moet uitspreken). Gebruik informatie over wezenlijke aandoeningen zoals in Het complete handboek Reiki van Sunny Nederlof en Bas Buijs (Isbn 978-90-78560-03-6) of De Sleutel tot Zelf-bevrijding van Christiane Beerlandt (ISBN 978-90-75849-32-5).

-Je hebt toegang tot alle wat in de egostaat wordt genoemd: paranormale gaven. Daar is niks ‘niet normaals’ aan. Deze zijn te leren door oefening, mocht het je interesse hebben.

-En nog een heel basic advies: “Resultaten in het nu bieden geen garantie voor de toekomst.” Dit lijkt een beetje op wat ik eerder schrijf over patronen en golven, maar ik bedoel dat ‘hoe het nu is, wat je nu voelt’ niet voor de eeuwigheid is. Je beseft de ‘waarheid’ van het nu meer en meer, maar die waarheid is er ten eerste niet (het Ene Ding kun je gewoon niet vatten met de mensenhersentjes :-)) en die waarheid kan dus elk moment veranderen. Wees vooral daarvan bewust: ‘om te ervaren’ kun je waarheid hechten aan alles wat je wilt, maar besef ten diepste dat je helemaal niets weet. Dat is ook wel zo netjes naar anderen in je illusie die nogal geneigd zijn om je ‘aan je woord’ te houden.

Xxx

Johan

Schrijf je in voor de maillijst en download

gratis de syllabus van de cursus

Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk

Ontvang regelmatig artikelen over Spiritualiteit & Zelfonderzoek via de maillijst van Onbestempeld. Je schrijft je hiermee in voor de maillijst, niet voor de cursus.

Je inschrijving verplicht je verder dus tot niets.

 

Een bevestigingsmail met de link is onderweg!

Reacties zijn gesloten.